logó Nyílt forráskódú
blogmotor projekt

Cikk módosítása

A W3Suli blogmotor oldalain az egyszerű felhasználók saját cikkeiknek, a moderátorok moderálásra kijelölt oldalak cikkeinek, a rendszergazdák pedig valamennyi cikk tartalmát módosíthatják.
A láthatóság beállítására csak moderátoroknak és rendszergazdáknak van lehetőségük.

Cikkmódosítás űrlap elérése

Először mindig a cikket tartalmazó weboldalt, majd a módosítani kívánt cikket kell kiválasztani.
 1. Az első lépés annak a weboldalnak a megnyitása, amelyen a cikket kívánjuk elhelyezni.
 2. Az oldal tetején megjelenő „Cikk szerkesztése" feliratra kattintva elérhetővé válnak a szerkesztéssel kapcsolatos lehetőségek.
 3. Szerkesztés előtt a „Módosítandó cikk neve:"felírat alatt, ki kell választani a azt a cikket, amelyet módosítani szeretnénk. Ezt egy legördülő listában tehetjük meg. Majd a „Kiválaszt" gombra kell kattintani. Mindaddig a kiválasztott cikket szerkeszthetjük, amíg nem jelölünk ki egy másikat.
 4. Az „Cikk módosítása"-t kiválasztása után megjelenik a cikk aktuális adatait tartalmazó űrlap.
 5. Az adatok módosítását követően a „Módosítás" gombra kattintva érvénybe lépnek változtatásaink.
Cikkmódosítás űrlap elérése
Meg. Amíg szerkesztésre ki van választva egy cikk, addig az adott weboldal többi cikke nem jelenik meg, csupán a szerkesztésre kijelölt tartalmát láthatja a felhasználó. Ha az összes cikket meg szeretnénk jeleníteni, akkor törölni kell a kijelölést.

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-06-23 07:12:11

Cikk tartalmának módosítása

Ha már kiválasztotta a változtatni kívánt cikket és elérte tartalmának szolgáló űrlapot, akkor a cikk tulajdonosa, moderátora vagy egy rendszergazda is szerkesztheti nevét, rövid leírását és tartalmát.
A szerkeszthető tartalmi elemek
 1. A cikk neve: Rövid szöveg (max. 50 karakter), ami a cikk elején címsorként lesz látható. Betűket, számokat és szóközt tartalmazhat. Ne használjunk egymás után több szóközt!
 2. A cikk rövid leírása: Hosszabb szöveg (max. 255 karakter), ami a cikkelőzeteseknél lesz látható.
 3. A cikk tartalma: Hosszú (64 KB) szöveg lehet. Rendszergazdaként használhatók HTML kódok. Egyéb felhasználók csupán a „Tartalomformázás” fejezetben található formázókarakterekkel dolgozhatnak.
Cikk adatainak módosítása

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-06-23 07:14:44

Cikk láthatóságának beállításai

A rendszergazdák és moderátorok engedélyezhetik egy cikk nyilvános megjelenítését. Beállíthatják, hogy a cikk előzetese a kezdőlapon, ill. a cikket tartalmazó oldal szülőoldalán megjelenik vagy sem.
Ha egy cikk aktualitását vesztette, de később még hasznos lehet, ha visszakereshető, akkor törlés helyett érdemes az archívumba helyezni.
A moderátorok és rendszergazdák a következő lehetőségek közül választhatnak:
 • Moderátor és tulajdonos láthatják
 • Bejelentkezett felhasználók láthatják
 • Csoport számára látható
 • Nyilvános (mindenki látja)
 • Archívumban olvasható (mindenki látja)
A”Csoport számára látható” opció választása esetén, a cikket tartalmazó oldal beállításainál meghatározott felhasználói csoport(ok) tagjai, az oldal moderátorai és a rendszergazdák érik el az adott cikket.
Az „Archívumban olvasható” opció választása esetén, a cikk szülőoldalán nem látszik, viszont az „Archívum”-ban továbbra is elérhető marad.
A „Cikkelőzetesek megjelenítése kezdőlapon” funkció segítségével, ha a cikk fontos és sok embert érdekel, akkor előzetese megjeleníthető a webhely kezdő weboldalán. A látogató a cikkelőzeteseben található linkre kattintva elolvashatja a cikk teljes szövegét.
A „Cikkelőzetesek megjelenítése szülőoldalon” funkció segítségével előzetese megjeleníthető a cikk weboldalának szülőoldalán. A látogató a cikkelőzeteseben található linkre kattintva elolvashatja a cikk teljes szövegét.
A prioritás egy egész szám: 0-tól 127-ig. Növelésével az adott link előrébb kerül. Ha értéke 0, akkor a cikk nem látszik.
Cikk láthatóságának beállításai
Megj. A cikkelőzetesek csak „Híroldal” vagy „Kezdőlap” típusú weboldalakon jelennek meg.

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-06-23 07:42:19

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.