logó Nyílt forráskódú
blogmotor projekt

Tartalomformázás

Az egyszerű felhasználók és moderátorok nem használhatnak HTML kódot a W3Suli blogmotorban sem a cikkek készítésénél, sem más űrlapokon. Számukra egy a blogmotor által kezelt formázókódok használata teszi lehetővé a cikkek tartalmának formázását.

Rendszergazdák számára engedélyezett a HTML* kódok használata, de ők is formázhatnak a blogmotor által kezelt formázókódok segítségével.

FONTOS! Rendszergazda sose használjon HTML jelöléseket olyan cikkekben, amelyek tartalmát moderátorok és egyszerű felhasználók is módosíthatják! Ha utánuk egy alacsonyabb szintű felhasználó menti a cikket, akkor a rendszer átkódol minden veszélyesnek ítélt karaktert.

A blogmotor formázókódjainak használata a rendszergazdák életét is megkönnyítheti. Pl. Egyszerűbb egy listát létrehozni listaelemei előtt a listaszinteknek megfelelő számú szóköz és egy csillag karakter segítségével, mint HTML kód írásával.

* HTML kód használata szakértelmet és odafigyelést igényel. Egy hibás HTML kód valamennyi weboldal hibás megjelenítéséhez vezethet. Csak a dupla idézőjelek használata engedélyezett. A szimpla idézőjeleket a rendszer automatikusan törli!

Hírelőzetesek

Kép beillesztése

Képek beillesztése szöveges tartalomba

A beágyazáshoz szüksége kódot a szöveges tartalom azon pontján kell elhelyezni, ahol a hozzá tartozó képet kívánjuk megjeleníteni.
Képek beillesztése szöveges tartalomba részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-06-23 08:14:53

A címsort kijelölő kód 1

Címsorok használata

Weboldalakon a címsoroknak fontos szemantikai jelentése van. Hasonlókép kell kezelni őket, mint egy könyv fejezeteinek és alfejezeteinek címeit.
Címsorok használata részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-05-25 13:45:30

Karakterformázás kódjai

Karakterformázás

Lehetőség van a karakterek megvastagítására, megdöntésére és áthúzására, valamin alsó és felső indexek beállítására.
Karakterformázás részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-05-25 13:46:55

Számozatlan lista kódja

Felsorolások készítése

A blogmotor formázókódjai talán a felsorolások készítésében jelentik a legtöbb segítséget, még a HTML nyelvet jól ismerő rendszergazdák számára is.
Felsorolások készítése részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-05-26 07:52:02

Link beillesztése

Linkek beillesztése

A W3Suli oldalain HTML kód használata nélkül is lehetőség van linkek elhelyezésére.
Linkek beillesztése részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-05-26 08:49:15

Táblázat kialakítása 1

Táblázatok kialakítása

A W3Suli oldalain HTML kód használata nélkül is lehetőség van táblázatok kialakítására. A cellák határolására két függőleges vonalat kell használni.
Táblázatok kialakítása részletesen...

Szerző: tesztelek

Közzétéve: 2016-05-26 09:23:49