logó Nyílt forráskódú
blogmotor projekt

Felhasználók kezelése

A blog-motor legfőbb újdonsága a felhasználók jogosultságának strukturált kezelése.

Regisztrálás az oldalra

Az oldal felhasználóit a kijelölt rendszergazdák tudják regisztrálni. A regisztrációkor meg kell adni a fiók majdani használójának teljes nevét, felhasználónevét, jelszavát, e-mail címét és szerepét. A regisztráció során a felhasználót egy választott csoporthoz rendeljük, amelybe elsődlegesen tartozik.
Regisztrációs űrlap 1

A regisztrációt követően a felhasználó adatait a rendszergazdák bármikor megváltoztathatják. A bejelentkezést követően a felhasználó kizárólag saját jelszavának megváltoztatására kap lehetőséget.
Regisztrációs űrlap 2
Regisztrációs űrlap 1
Regisztrációs űrlap 2

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:15:19

Felhasználók lehetőségei

A regisztrált felhasználók szerepüktől függetlenül belső oldalakat olvashatnak, valamint azokhoz cikkeket írhatnak.
Az oldal moderátorai

A rendszergazda minden oldalhoz moderátorokat rendelhet. A rendszergazdák emellett új oldalakat, fiókokat és csoportokat hozhatnak létre, valamint módosíthatják az oldal megjelenését, az oldalak tartalmát és láthatóságát, valamint a felhasználók adatait és csoporttagságait.

Az oldalhoz kijelölt moderátorok az elküldött cikkeket megjelenés előtt ellenőrzik. A kijelölt moderátorok lehetnek meghatározott felhasználók és/vagy csoportok, amelyekbe valamennyi felhasználó tartozik.
Az oldal moderátorai

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:17:12

Csoportok létrehozása

A rendszergazdák a felhasználók rendszerezésére felhasználói csoportokat hozhatnak létre. Minden felhasználó regisztrációkor egy meghatározott csoportba (pl. tanár, 13.i osztály...) kerül, amely a felhasználó alapcsoportjává válik. A felhasználó több csoportnak is tagja lehet.
Felhasználói csoport kiválasztása

Csoport adatainak módosítása

Az oldalak és cikkek láthatósága csoportokhoz vagy felhasználókhoz köthető, amelyet csak az adott csoport(ok) tagjai láthatnak.
Felhasználói csoport kiválasztása
Csoport adatainak módosítása

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:21:38