logó Nyílt forráskódú
blogmotor projekt

Felhasználók kezelése

A blog-motor legfőbb újdonsága a felhasználók jogosultságának strukturált kezelése.

Regisztrálás az oldalra

Az oldal felhasználóit a kijelölt rendszergazdák tudják regisztrálni. A regisztrációkor meg kell adni a fiók majdani használójának teljes nevét, felhasználónevét, jelszavát, e-mail címét és szerepét. A regisztráció során a felhasználót egy választott csoporthoz rendeljük, amelybe elsődlegesen tartozik.
Regisztrációs űrlap 1

A regisztrációt követően a felhasználó adatait a rendszergazdák bármikor megváltoztathatják. A bejelentkezést követően a felhasználó kizárólag saját jelszavának megváltoztatására kap lehetőséget.
Regisztrációs űrlap 2

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:15:19

Felhasználók lehetőségei

A regisztrált felhasználók szerepüktől függetlenül belső oldalakat olvashatnak, valamint azokhoz cikkeket írhatnak.
Az oldal moderátorai

A rendszergazda minden oldalhoz moderátorokat rendelhet. A rendszergazdák emellett új oldalakat, fiókokat és csoportokat hozhatnak létre, valamint módosíthatják az oldal megjelenését, az oldalak tartalmát és láthatóságát, valamint a felhasználók adatait és csoporttagságait.

Az oldalhoz kijelölt moderátorok az elküldött cikkeket megjelenés előtt ellenőrzik. A kijelölt moderátorok lehetnek meghatározott felhasználók és/vagy csoportok, amelyekbe valamennyi felhasználó tartozik.

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:17:12

Csoportok létrehozása

A rendszergazdák a felhasználók rendszerezésére felhasználói csoportokat hozhatnak létre. Minden felhasználó regisztrációkor egy meghatározott csoportba (pl. tanár, 13.i osztály...) kerül, amely a felhasználó alapcsoportjává válik. A felhasználó több csoportnak is tagja lehet.
Felhasználói csoport kiválasztása

Csoport adatainak módosítása

Az oldalak és cikkek láthatósága csoportokhoz vagy felhasználókhoz köthető, amelyet csak az adott csoport(ok) tagjai láthatnak.

Szerző: Tóth-Kovács Gellért

Közzétéve: 2016-05-16 08:21:38

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.